Приклади пп-обідів для всієї родини при схудненні
Вітаю всіх, хто читає мої статті: добрий день!
- Продовжую тему про варіанти приготування смачної їжі при вашому зниження ваги, але таку, яка годиться не тільки для вас, але і для всіх членів сім’ї.
Спочатку, як водиться, найголовніше про те, яким повинен бути обід:
1. Обід, як і будь-який інший прийом їжі, в першу чергу повинен бути досить ситним.
2. Наступне правило: обід, крім білка і жирів, ще поки може включати в себе вуглеводи, але складні. Тому в його складі можуть бути макарони, бобові, відварна або запечена картопля, звичайно ж, крупи, ну і при бажанні цільнозерновий хліб, хліб з висівок або житній.
Дивіться яка гарна і смачна, запечена в духовці картопелька в мундирі виходить до обіду! Я її просто, добре вимивши, нарізала на шматочки, обсипала всякої сухою зеленню і в духовку. А вже до цієї картопельки годиться все, що душа забажає: свіжі овочі, котлети і м’ясо, риба.
До обіду гарні будь-які супи, розсольники, борщі і борщ, юшка, борщ, окрошка на кефірі.
В моєму уявленні, обід найлегший в плані приготування прийом їжі. Якщо на сніданок, як правило, з часу є певне обмеження, то з обідом – все просто, тим більше, якщо зварений, наприклад, суп. У мене на
До речі, хлопчики і дівчатка з платних груп, у мене в тарілці 150 грам сочевичного супу і мені вистачає його для того, щоб наїстися. Як правило, до такого обсягу супу у мене ще обов’язково салат зі свіжих овочів. Я до чого це кажу: ті порції, які я позначаю у ваших раціонах – вони з часом стануть для вас теж достатніми для того, щоб почувати себе ситими. Тільки потрібно, щоб звикнути, тому ви нікуди не поспішаєте, добре?
Гарні до обіду рагу і тушковані овочі:
У мене – тушкована капуста з курячим м’ясом. Зовсім не обов’язково тушкувати з м’ясом, можна просто згасити овочі, а до них – парові котлети. Хіба члени вашої родини відмовляться від такого обіду? Я думаю, що немає, не відмовляться.
А тепер давайте поговоримо про рецепти. Розглянемо кілька.
КУРЯЧА ЗАПІКАНКА З БРОККОЛІ
Обожнюю цю страву. Готується просто.
Продукти для цієї запіканки з розрахунку на 1 порцію ( в мене так в моїй кулінарній зошити записано):
Броколі – 300 грам
Куряче філе – 100 грам
Куряче сире яйце – 1 штука
Твердий сир – 30 грам
Вершки (майонез) – 50 грам
Приготування:
1. Куряче філе ріжу кубиками.
2. Брокколі ламаю на маленькі шматочки, але я ламаю їх рідко, мені більше подобаються просто половинки брокколі.
3. Беру форму для запікання і викладаю в неї філе і капусту.
4. Яйця і вершки добре збиваємо, змішуємо. Додаємо до цієї суміші натертий сир, перемішуємо. Додаємо сіль, спеції. І цією сумішшю заливаємо філе і капусту.
5. У моїй духовці готується 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.
6. Є у мене до цього блюда навіть КБЖУ (на 100 грам): 438 – 46 – 19 – 22.
Якщо у мене досить брокколі, то я готую цю страву теж запас – дня на 2, тобто на два прийоми. А ще у зв’язку з тим, що готується дуже просто, то я часто готую цю страву з вечора: сиджу, наприклад, з ноутбуком на кухні, працюю, а в цей час в духовці запікається моя запіканка.
МАКАРОНИ ПО-ФЛОТСЬКИ
Я вже якось розповідала як я готую цю страву: покажу нижче
Продукти на 100 грам страви:
- Фарш яловичий (курячий, з індички) – 100 грам
- Макарони твердих сортів пшениці – 50 грам
- Томатна паста – 50 грам
- Цибуля-ріпка – 50-100 грам (чим більше, тим краще – моя думка).
Макарони кидаємо в киплячу підсолену воду, відварюємо до готовності. В цей час фарш і нашатковану цибулю вилажіваем на гарячу антипригарну сковороду і заливаємо невеликою кількістю води або бульйону. Все перемішуємо, солимо, перчимо, додаємо томатну пасту і тушкуємо до готовності. Відварені макарони додаємо до фаршу, перемішуємо. Всі.
Теж є КБЖУ на 100 грам продукту: 466-24-18-50
А тепер нагадаю як я готую з кадрів: тушу цибулю і моркву, як правило, в бульйоні – додаю будь фарш, крім свинячого -доводжу практично до готовності і в цей час додаю сирі (не відварені) макарони твердих сортів пшениці – заливаю бульйоном або водою – додаю спеції – макарони по-флотськи готові (як бачите макарони не зварилися)-обід готовий! На
І на завершення розпишу як я готую КОТЛЕТИ ІЗ ГРЕЧАНОЇ КРУПИ.
Приготування:
Продукти на одну порцію (так у мене записано):
фарш – 100 грам
гречана крупа – 40 грам
борошно (рисова) – 20 грам (я беру звичайну)
яйце – 1 штука
1. Гречана крупа відварюється ( у мене завжди є в наявності запарена).
2. У миску з фаршем, додаємо гречану кашу, яйце, борошно, сіль і спеції. Все добре вимішується.
3. Ліпимо котлети, які можна запекти в духовці або підсмажити на антипригарній сковороді.
4. До котлет гарні овочі.
5. А ще такий секретик: якщо у фарш для котлет додати коріандр, то запах від котлет буде як від м’ясних.
Загалом, дорогі мої, я поділилася з вами своїми рецептами, а може і ви теж додасте свої? Вже давненько, по-моєму, ми не оновлювали рубрику: “Рецепти від марафонців”.
І знову хочу підкреслити, що ваша їжа – здорова і правильна, має стати їжею і ваших близьких – ВСЕ тільки в ваших руках!
- Забула пізніше вибачитися за розміщення статті сьогодні: спершу були неприємні розборки з однієї з платних груп – кілька людей влаштували в загальному чаті просто “базар” з указульками і претензіями до всіх і до вся, довелося втручатися,
- а, по-друге, я сьогодні зустрічалася з підопічними хвостиками з притулку для бездомних собак. І тому я зі словами подяки до всіх хто не забував про їх існування: спаси вас Бог, дорогі мої!
- Пам’ятайте я писала вам про хворий онкологією песику? У ній, по-перше, повне вилікування і це, завдяки нашій з вами вкладом, а, по-друге, у ній з’явилася сім’я, справжня любляча! Дай Бог здоров’я всім вам, небайдужим і добрим людям.